vineri, 21 februarie 2014

secunda ta!


Au adus pe Isus de la Caiafa în odaia de judecată: era dimineaţa. Ei n-au intrat în odaia de judecată, ca să nu se spurce şi să poată mânca Paştile.  (Evanghelia după Ioan, cap.18, vers.28)


Isus nu a jucat niciodată teatru. Chiar dacă Isus ar fi putut deveni cel mai mare actor care a trăit vreodată pe pământ. Când spun „ar fi putut”, vorbesc în cel mai omenesc mod. Condiția salvării umanității era ca Isus să fie tot timpul Isus. Caiafa, în schimb... a fost un mare actor. Chiar dacă acel Caiafa avea posibilitatea alegerii de a nu fi actor. Când spun „avea posibilitatea”, vorbesc dumnezeiește. Ce zi pentru îngeri, aceea în care Isus a fost dus înaintea lui Caiafa! Două scenarii suprapuse: Dumnezeu a pregătit unul din scenarii, prin care Isus ar fi putut salva toată adunarea de acolo. Cerul nu are alte intenții cu pământenii. Un alt scenariu, în care toți ceilalți trebuiau să lucreze împreună pentru pierderea propriei mântuiri. 

Mai mult, Isus nu era undeva deasupra, văzându-și propria condamnare. Isus, cel care a plâns la învierea lui Lazăr, Isus cel care cred că s-a bucurat împreună cu toți cei înviați sau vindecați... acest Isus era prezent acolo. Pentru că lecția avea să fie deosebit de prețioasă: când ești în mâna lui Dumnezeu, mâinile oamenilor sunt neputincioase!

Dar ce legătură are asta cu viața de fiecare zi a unui om care trăiește astăzi, într-o biserică în care nu se întâmplă mare lucru, a cărui viață e o succesiune de bucurii și tristeți, care pare să nu aibă niciun sens?... Dacă vreodată, în viața ta, lungă sau scurtă, așa cum e ea, I-ai spus lui Dumnezeu că vrei să fii copilul Lui, fiecare secundă a vieții tale, nu vorbesc de ani, își are importanța ei. Pentru că într-o zi, într-un fel sau altul, vei avea „scena” ta, în care, înaintea oamenilor și a îngerilor vei sta tu însuți deasupra tuturor și vei aduce slavă lui Dumnezeu! El nu a uitat niciodată ce L-ai rugat. Dacă trebuie să repeți din când în când, e pentru că noi suntem cei care uită. Scenariul e pregătit. Ce faci cu secunda?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu