joi, 21 martie 2013

Ba da, știți foarte bine!


Isus S-a dus în Templu; şi, pe când învăţa norodul, au venit la El preoţii cei mai de seamă şi bătrânii norodului şi I-au zis: „Cu ce putere faci Tu lucrurile acestea şi cine Ţi-a dat puterea aceasta?” Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă voi pune şi Eu o întrebare; şi dacă-Mi veţi răspunde la ea, vă voi spune şi Eu cu ce putere fac aceste lucruri. Botezul lui Ioan de unde venea? Din cer sau de la oameni?” Dar ei vorbeau între ei şi ziceau: „Dacă vom răspunde: „Din cer”, ne va spune: „Atunci de ce nu l-aţi crezut?” Şi dacă vom răspunde: „De la oameni”, ne temem de norod, pentru că toţi socotesc pe Ioan drept proroc.” Atunci au răspuns lui Isus: „Nu ştim!” Şi El, la rândul Lui, le-a zis: „Nici Eu nu vă voi spune cu ce putere fac aceste lucruri. (Evanghelia după Matei, cap.21, vers.23-27)

Câtă sinceritate în răspunsul acestor oameni! Greu de imaginat ce însemna pe buzele lor un „Nu știm!” rostit înaintea unei mulțimi de oameni! În fața poporului grupul celor mai de seamă preoți și al înțelepților cu păr alb reprezenta autoritatea supremă. De data asta ei preferă drept răspuns un „Nu știm!”?

Dar nu e vorba de sinceritate aici! Dacă ar fi răspuns „din cer”, așa cum era corect, așa cum au crezut și ei, ar fi trebuit să-L recunoască pe Acela despre care a vorbit Ioan Botezătorul. Înainte de botezul de la Iordan, Ioan a vorbit despre Cel care trebuia să vină, iar la momentul botezul lui Isus și după aceea, l-a arătat pe Isus ca fiind Hristosul.

Putem nega că Isus este Hristosul? (Putem alege să credem că Dumnezeu nu există?) Bineînțeles că putem, doar că această alegere se face în ciuda unor dovezi clare în fața cărora am rămas muți cândva. Iar sfârșitul nu poate fi altul decât o „copilărie” de genul „Nu știm!”, care nu va folosi nimănui, absolut nimănui...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu