vineri, 21 decembrie 2012

...

        „Împăratul Slavei s-a umilit nespus pentru a îmbrăca natura omenească. Mediul pământesc în care a trăit era neprielnic şi respingător. Slava Sa a fost acoperită, pentru ca maiestatea înfăţişării Sale să nu devină un punct de atracţie. El a evitat orice strălucire exterioară. Bogăţiile, onoarea lumească şi mărirea omenească niciodată nu pot să salveze un suflet de la moarte; Isus a avut grijă ca nici o atracţie de natură pământească să nu-i determine pe oameni să se adune în jurul Său. Numai frumuseţea adevărului ceresc trebuia să-i atragă pe aceia care aveau să-L urmeze. Caracterul lui Mesia fusese prevestit cu mult timp înainte în profeţie şi El dorea ca oamenii să-L primească pe temeiul mărturiei Cuvântului lui Dumnezeu. 
        Îngerii se minunară de măreţul plan al răscumpărării. Ei urmăreau să vadă cum avea să-L primească poporul lui Dumnezeu pe Fiul Său, îmbrăcat în haina naturii omeneşti. Îngeri cereşti au coborât în ţara poporului ales. Alte naţiuni se ţineau de legende şi se închinau la dumnezei falşi. În ţara unde se descoperise slava lui Dumnezeu şi unde strălucise lumina profeţiei au venit îngerii. Ei au mers nevăzuţi la Ierusalim, la cei rânduiţi să explice Oracolele sfinte şi la slujitorii casei lui Dumnezeu. Deja lui Zaharia, preotul, în timp ce slujea la altar, i se vestise apropiata venire a lui Hristos. Deja înainte mergătorul era născut, iar misiunea sa era dovedită prin minuni şi profeţie. Vestea despre naşterea lui şi despre minunata însemnătate a misiunii lui se răspândise pretutindeni. Cu toate acestea, Ierusalimul nu se pregătea să-şi primească Mântuitorul.

3 comentarii:

 1. Să ne minunăm şi noi de măreţul plan al răscumpărării!!!
  ana
  anatatarandras.com

  RăspundețiȘtergere
 2. Ierusalimul nu se pregatea sa-Si primeasca Mantuitorul
  Cei intelepti se pregatesc.
  Doamne, ajuta-ne sa ne pregatim ca sa Il primim pe Mantuitorul!
  ana
  anatatarandras.com

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa Il primim si nu oricum, sa Il primim asa cum se cuvine! Mare bucurie este la orice intalnire intre oamenii care au plecat inspre aceeasi destinatie! Asa ca e mare bucuria mea la trecerea dumneavoastra pe aici. Am citit si eu cate ceva de pe anatatarandras.com si mi-a placut ce am gasit acolo! O sa va adaug si adresa la bloguri crestinesti, deocamdata sunt in mare viteza:) Va doresc toate cele bune venite de Sus! Sa ne citim cu bine!

  RăspundețiȘtergere