marți, 11 decembrie 2012

Aceeași cale de mijloc


            De acolo, Isus a mers mai departe şi a văzut pe un om, numit Matei, şezând la vamă. Şi i-a zis: „Vino după Mine.” Omul acela s-a sculat şi a mers după El. (Evanghelia după Matei, cap.9, vers.9)

            Când depărtarea de Dumnezeu depășește o anume limită (vorbesc aici de grupurile religioase, cu oarecare tradiție...), oricare ar fi modul de prezentare a Evangheliei printre oameni, probabilitatea ca acesta să fie catalogat conservator sau liberal e grozav de mare. Unii vor „vedea” o încercare zadarnică de întoarcere în trecut, alții, dintre cei care nu au apucat închinarea pe placul lui Dumnezeu, vor „simți” că schimbarea e prea de tot, într-o direcție nouă.
         
            Calea de mijloc, indicată de înțelepți și istorie, nu e atât de greu de urmat pe cât e greu de înțeles. Ori Isus i-a spus simplu unuia: „Vino după Mine!”. Cel care cere explicații lui Dumnezeu atunci când porunca e clară și pe limba lui, riscă să rămână neînvățat. Lecția e ascultarea, nu înțelegerea la același nivel cu Cel AtoateȘtiutor. Cred că asta e calea de mijloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu