duminică, 11 noiembrie 2012

Mai este o Șansă!


        Apoi S-a apropiat şi S-a atins de raclă. Cei ce o duceau s-au oprit. El a zis: „Tinerelule, scoală-te, îţi spun!” (Evanghelia după Luca, cap.7, vers.14)

        „Meseria” unora e să ducă oameni la groapă. Și fac lucru ăsta cu tot profesionalismul cerut de meseria lor. După ce își îmbracă salopeta de „gropari”, în mintea lor încape un singur gând: groapa și omul bine îngropat. Nu știu cât de mare e vina mortului, dar vina acestora s-ar putea să fie mare înaintea lui Dumnezeu.
        Observați în tabloul de mai sus: Isus, Domnul vieții e acolo, El îi spune văduvei să nu mai plângă, cei care Îl însoțesc pe Isus se opresc știind că are să se întâmple ceva, dar o categorie de oameni continuă să meargă… până când Isus atinge racla! Lecția e simplă, normalul anormal al omenirii devine normal ceresc atunci când Îl întâlnești pe Isus. Întunericul absolut nu este învățătură creștinească. Indiferent de situație, pentru un creștin „nu se mai poate face nimic” nu este soluția venită de Sus!
        Dacă printr-o împrejurare oarecare „mortul” ți-a încăput pe mâna „groparilor” de meserie, smulge-l și du-l la Isus. Și nu mai plânge… Nu trebuie ascultați oamenii care au hotărâr mântuirea unora și nemântuirea altora, împărțind viață  și moarte după regula: cine nu este ca noi, este mort și de nemântuit. Câtă vreme mai este suflare de viață, este și speranța mântuirii! Isus, învierea tuturor oamenilor, s-a așezat între mort și groapă. Mai este o șansă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu