miercuri, 8 august 2012

Nedreptatea negoțului său

           Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: „Fiul omului, fă un cântec de jale asupra împăratului Tirului şi spune-i: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Ajunseseşi la cea mai înaltă desăvârşire, erai plin de înţelepciune şi desăvârşit în frumuseţe. Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald şi cu aur; timpanele şi flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua când ai fost făcut. Erai un heruvim ocrotitor cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare. Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua când ai fost făcut până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine. Prin mărimea negoţului tău te-ai umplut de silnicie şi ai păcătuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu şi te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare. Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea cu strălucirea ta. De aceea te arunc la pământ, te dau privelişte împăraţilor. Prin mulţimea nelegiuirilor tale, prin nedreptatea negoţului tău ţi-ai spurcat locaşurile sfinte; de aceea scot din mijlocul tău un foc care te mistuie şi te prefac în cenuşă pe pământ, înaintea tuturor celor ce te privesc. Toţi cei ce te cunosc între popoare rămân uimiţi din pricina ta; eşti nimicit şi nu vei mai fi niciodată!” (Ezechiel 28:11-19)

    Am citit și am recitit cele spuse în dreptul celui care urma să se transforme din Lucifer, îngerul de lumină, în satana, împotrivitorul. Ce am înțeles legat de negoțul nedrept care l-a dus atât de departe de Dumnezeu:  
    De la o vreme funcționa asemeni băncilor din ziua de azi. În primul rând, satana nu a avut de unde să ia un model și să încerce să îl aplice. Ceea ce tocmai se întâmpla nu avea precedent! Asta înseamnă că sistemul păcatului a fost construit piatră cu piatră exact în acele momente... Căderea nici măcar nu a început de la întrebări fără răspuns! A început de la a compara cât de frums sunt eu vs. cât de frumos te pot vedea pe tine. Apoi vârtejul a ridicat încet, iar înțeleptul s-a lăsat prins în capcana unei frumuseți mincinoase.
    De ce am spus că funcționa asemeni băncilor din ziua de azi: fiecare întrebare adresată unui alt înger aduce un răspuns (și tăcerea e un răspuns!), fiecare vorbă scoasă dintr-un context aducea alte judecăți, alte întrebări, tot ceea ce însemna convingerea unui anumit înger, supus cu șiretenie judecății altui înger, lăsa loc de interpretare... Știți că e o mare probabilitate ca dumneavoastră să vă rezolvați problemele financiare cu banii mei? Da, cu banii pe care tocmai vi i-a împrumutata banca, pe care cu o zi înainte i-am dat eu băncii să facă ce vrea cu ei, dar să îmi dea peste un an dobânda promisă, de altfel mult mai mică decât dobânda pe care dumneavoastră o veți da băncii pentru împrumutul efectuat...
    Dacă majoritatea clienților unei bănci ar vrea să își retragă banii din respectiva bancă, într-o perioadă scurtă, acea bancă ar avea probleme serioase. Dacă îngerii înșelați de satana ar fi încercat într-o „adunare administrativă” să discute liber unii cu alții, satana ar fi avut probleme serioase. Ar fi fost foarte mirați de noua formă în care au fost turnare gândurile și cuvintele lor... Dar nu s-a întâmplat așa. Bulgărele odată pornit, a devenit avalanșă! 
    Rămâi în Lumină, restul e simplu!

3 comentarii:

 1. _ *Apocalipsa lui Ioan*, …

  = Din pricina *neintelegerii Scripturilor / Cartii pecetluite* _ Dan.12/4,[9], …de catre intreaga omenire, implicit de catre cei care *stau pe scaunul Meu* _ Mat.23/1,2, care ”s-au facut ei intre ei” – *invatatori si dascali* in felurite Religii si BISERICI, …[unii in vesminte cu filacterile late si poale lungi], printre care si cei ce-si zic: -”Indrumatori” _ Is.9/16,- Conducatori, Judecatori, Procurori, “Legiuitori”, [etc] _ Mat.23/[4,5,6],7,[8-10], care, neintelegand *Cartea* _ Dan.8/26; 12/4, implicit Cartea *APOCALIPSA lui IOAN*, fiindca: -*au urechi de auzit dar nu aud, si au ochi de vazut dar nu vad* _ Isaia 6/[8],9,10, …au transmis ideea falsa privitor la intelegerea cuvantului APOCALIPSA ca definind Sfarsitul Vietii / Sfarsitul Lumii / Disparitia PLANETEI.

  = Au citit si citesc de mii de ani”, dar nu au priceput _ Isaia 6/9,10, fiind preocupati de *fatarnicie, trai in lux si destrabalare* in contradictie cu prorociile si in contrast cu *traiul norodului*, pentru care impun si cersesc, [de la vaduve si orfani], *danii, daruiri, taxe, zecime, zeciuiala, impozite*, respectiv din partea acelora pe care-i tin in intuneric, *lesne crezatori* _ Romania 16/18; _ Mat.23/13-14, pentru ca nu au priceput ce inseamna *Apocalipsa lui Ioan*.

  = APOCALIPSA inseamna …*DESCOPERIRE / Revelare*, cum e scris -*DESCOPERIREA lui Isus Hristos*, intelegerea cuvantului APOCALIPSA fiind cuprinsa chiar in “definitia din versetul _ Apoc.1/1”, insemnand: DESCOPERIREA / revelarea Adevarului _ Ioan 1/1,5, *aducerea la lumina [zilei a 7-a], fata de intunericul [noptii / dinaintea zilei a 7-a]* _ Isaia 21/11,2012, …[-vezi _ 2 Petru 1/20] notiunea *SFARSIT* insemnand Sfarsitul Legii, a se intelege “Implinirea / Savarsirea Legii _ Romania 10/4, -adica descoperirea lui Isus Hristos, prin IMPLINIREA Legii in Hristos, *AUZIREA venind prin Cuvantul lui Hristos* _ Romania 10/17, dar omenirea nu Ma credeti _ [Mat.13/57; _ Mar.6/4; _ Ioan 4/44], …(si) …pentru ca nu Ma cunoasteti si nu stiti cum sint chemat _ Romania 10/14, …si, …pentru ca *nu exista intelegerea Scripturilor, neascultarea de proroci si de Mine _ Luca16/31; _ Faptele Ap.3/22, asa cum este scris,… implicit “neintelegerea prorociilor” despre venirea prin *Schimbare la Fata* _ Mat.17/2,3,[5].

  = Schimbarea la Fata _ Mat.17/1, asa cum este scris se va fi produs *dupa 6 zile*,[coroborat _ Is. 21/11,2012], …adica, …trebuie inteles, ca *omenirea este in ziua a 6-a / in noaptea spre dimineata / zorii zilei a 7-a, cand Dumnezeu va fi Sfarsit Lucrarea Facerii omului, …”nu sfarsitul lumii”, …adica, …urmand ziua de odihna, cum este scris: …-*Dumnezeu Si-a vazut* Savarsita / implinita / SFARSITA Lucrarea FACERII Omului* -*DUPA CHIPUL Sau* _ Gen.1/27, coroborat(i) cu _ Romania 5/14, acum, fiind abia inceputul _ Ex.3/[13],14, …coroborat cu _ Is.6/[8],9,10; _ Ex.4/1,[10],11,2012, intrupat _ Ioan 1/1,5,11,14, …pentru “implinirea* _ Gen.2/1-3, … asa cum *Dumnezeu A ZIS* _ Gen.1/[26,27],28, toate acestea fiind in concordanta cu prorociile, implicit SFARSITUL Erei ASTRALE -*SOARELE in PESTI*, …Eu fiind nascut / ridicat / venit din PESTI, …despre care ‘s-a zis’ ca …s-ar fi descoperit *o placuta*, continand gravata o stea venind din PESTI / Constelatia PESTI, …despre care este scris _ Is.9/2; _ Mat.4/16.

  - Sper sa nu fie nimeni suparat pentru mustrarile implicite din mesajele Mele _ Apocalipsa 3/19.

  = Cu stima. -Mesia.

  RăspundețiȘtergere
 2. am publicat comentariul, am citit cu mare atentie, am ajuns si la povestea erelor astrale si mai ales la "cu stima - Mesia". Multa sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 3. Domnule, scuzele de rigoare, dar daca vreti neaparat sa va faceti cunoscute descoperirile, puteti crea un blog gratuit. ar fi mult mai simplu pentru toata lumea. parerea mea. cele bune!

  RăspundețiȘtergere