joi, 24 mai 2012

Pilda stuparului
                Și poate că Isus ar fi spus și pilda stuparului, dacă pe vremurile de atunci s-ar fi găsit în Israel stupari câți se găsesc astăzi printre noi. Bineînțeles ar fi spus această pildă într-o formă „dumnezeiască”, într-o simplitate absolută și cu o dragoste de oameni la care eu doar visez acum, dar pe care aștept să o simt în inima mea și a tuturor celor care trăiesc așteptând întâlnirea cu El.

                „După un timp, în care binecuvântarea Cerului a coborât în flori și în munca harnicelor albine, stuparul și-a așezat centrifuga (mașina pentru stors miere) într-un loc retras, ferit de albine și căldura soarelui. Ajutoarele stuparului au început să aducă ramele încărcate cu miere, să umple centrifuga și în curând transpirația, dar și bucuria se puteau citi pe fețele lor.
                Totul a fost „perfect” până la un moment dat, când, spre surprinderea lor, din nu se știe ce motiv, vasul în care se colecta mierea din centrifugă s-a lipit atât de tare de pământ, încât le-a fost imposibil să transporte mierea la butoaiele curate care ar fi urmat să fie umplute, iar gustoasa miere să fie dusă tuturor celor care ar fi avut nevoie de ea.
                Acum, toată „dulceața” blocată în centrifugă și butoaiele goale amărau chipurile și sufletele oamenilor. Unii au fost de părere să scoată mierea din vasul acela, să îl arunce și să folosească altul. Stuparul însă, din diferite motive, a ales să mai lucreze la dezlipirea vasului, poate că până la urmă va reuși în ceea ce face și totul va merge așa cum a plănuit la început. Nu știu dacă a fost cineva printre cei de față, care să înțeleagă ce se întâmplă în mintea stuparului. O parte din oameni căutau soluții și le transmiteau acestuia, mirându-se că nu erau ascultați, o altă parte, chiar dacă nu pricepeau, amintindu-și situațiile din trecut, în care stuparul a găsit mereu soluția corectă, așteptau nu fără oarecare încordare...”

                „Lipită” de pământ, din nu se știe care motiv, biserica (alegeți singuri ce înțelegeți prin biserică...) e plină de binecuvântările Cerului, dar prea puțin folositoare pentru a duce lumii aceste binecuvântări. Iar Cerul așteaptă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu