sâmbătă, 19 mai 2012

Întru viitorul: „Da!”

(Cartea lui Iov)

Ştiu că nu mai e la modă, eu însă ştiu prea bine acest lucru pentru a-l mai pune la îndoială: nimic din viaţa unui creştin nu este întâmplare, totul este ocazie şi pregătire în vederea clădirii unui caracter curat, care să reziste la cele mai mare cutremure.
    Astfel:
A sosit o zi în viaţa tânărului Iov, când acesta a studiat cu înţelepţii vremii lui geografia. A învăţat despre cât de „ciudată” poate fi rotirea în gol a pământului şi aranjarea uscatului şi a marilor întinderi de apă, cât de liniştite stau toate la locul lor. Cred că acest Iov s-a minunat, că au trecut zile şi nopţi în care a meditat şi a lăudat pe Dumnezeu pentru măreţia acestor lucrări.
    Şi iată că într-o zi, interesat de lucrurile minunate create de Dumnezeu, a invitat în casa lui un cunoscător într-ale stelelor şi ale cerului, astfel a învăţat despre nori şi despre ploaie, despre grindină, dar şi despre constelaţii şi rânduiala lor desăvârşită.
    Într-o altă zi, un oarecare priceput în ale zoologiei i-a vorbit lui Iov despre cât de întins e pământul şi despre felurite animale neîntâlnite în locul în care acesta locuia. I-a descris, atât cât permit cuvintele, un hipopotam, un leviatan...
    Ziua cea mare însă, a fost ziua în care adevăratul Maestru a dat un examen lui Iov, în faţa întregului universul, din toată (sau doar din) materia la care a avut acces. Atunci a înţeles tânărul că tot ce înseamnă măreţie şi frumos trebuie legat puternic de Creator, că tot adevărul de care îţi face parte El în viaţă trebuie strâns cu grijă, pentru ca în ziua aceea, în care omului îi e adresată o singură întrebare la care se poate răspunde prin da sau nu, răspunsul lui să fie „Da!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu