vineri, 25 noiembrie 2011

Smochinul smochinilorEl a spus şi pilda aceasta: „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, şi n-a găsit. Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani de când vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pământul degeaba?” „Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur şi am să-i pun gunoi la rădăcină. Poate că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia.” (Evanghelia după Luca. Cap.13, vers.6-9)

Un glas care spune simplu: „Fă dreptate! Ar fi trebuit să fie bine, am respectat partea mea din înțelegere. Dacă nu a dat roade... Nu sunt obligat să înțeleg ce se întâmplă într-un suflet de... smochin!” Argumente? A primit îngrijirea oricărui alt smochin. Ocupă spațiu. Am o datorie față de grădina aceasta, față de pământul din umbra acestui smochin.
Un glas care spune: „Încă un an, încă o șansă!” Argumente? Nici unul.
De ce a „câștigat” al doilea glas? Poate pentru că fiecare smochin este unic în felul lui de a trăi viața. Poate că va deveni smochinul... smochinilor. Poate că a meritat așteptarea.
Înțelegi?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu