vineri, 22 aprilie 2011

Mâinile oamenilor

          „Voi ascultaţi bine ce vă spun: Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor!”  (Evanghelia după Luca, cap.9, vers.44)
           În cei câțiva ani în care Isus a umblat printre oameni Isus le-a arătat Binele. De la Cuvânt la Faptă, de la a Spune la a Face, totul a fost arătat clar. Spusele Sale purtau acum mai mult ca niciodată „amprenta” Fiului Omului: „Adevăr vă zic vouă...” și „cine are urechi de auzit, să audă...” Acum e finalul spectacolului. Ceea ce Răul afirmase cândva în timpul Genezei (Geneza Cap.3, vers. 4 și 5) acum era dovedit ca minciună. Cunoscând binele și răul, omul nu doar că nu a devenit Dumnezeu, ci s-a expus la obligația alegerii. Până aici totul ar fi simplu și corect... Prin neascultare pierduse însă puterea de a alege binele. Ceea ce făcuse ascultând de Răul din univers îl situa acum la imposibilitatea trecerii de partea Binelui.  
          În fața educației, a binelui pe care pretinde că îl poartă în suflet, a ceea ce cred ei că le dă dreptul la a se socoti „fii a lui Dumnezeu”, Isus are un singur răspuns: „Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor!” Iar ceea ce au fost în stare să facă mâinile lor, a arătat cine sunt ei de fapt. În fața binelui și răului, mâinile oamenilor s-au arătat neputincioase în a face binele. 
          Câțiva ucenici au rămas în urma Lui pentru a spune lumii cuvinte pe care biserici uriașe nu l-au putut repeta de-a lungul istoriei: ”e mai bine să mori, decât să fii chiar și pentru o clipă de partea răului. Dacă nu poți face asta, înseamnă că încă nu te-ai întâlnit cu Viața”. Indiferent de pretenții, mâinile oamenilor au arătat întotdeauna sufletul lor.  
          De ce a murit Isus? Chiar te interesează răspunsul? Privește-ți mâinile și înțelege! Ce porți în aceste mâini: un Isus răstignit sau un suflet pe care îl duci zilnic Fiului Omului pentru a primi putere să facă Binele?

2 comentarii: